maandag 30 april 2012

Lang weekend


In Nederland een mooi lang weekend: Koninginnedag en 1 mei (voor sommigen). Voor de Brazilianen viel een lange versie van het weekend de vorige week in het water omdat de nationale feestdag 'Tiradentes' op een zaterdag viel. Joaquim José da Silva Xavier werd op 21 april geëxecuteerdHij was een van de leiders van een revolutionaire beweging, genaamd Inconfidência Mineira die als doel de volledige onafhankelijkheid van de Portugese kolonie te verkrijgen en een zelfstandige Braziliaanse Republiek te stichten'Tiradentes' betekent tandentrekker. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Joaquim_Jos%C3%A9_da_Silva_Xavier). 
Dit weekend zag het er beter uit. Weliswaar geen Koninginnedag, maar met het opnemen van een vrije dag op maandag heb je t/m dinsdag (1 mei) vrij. Maar zo te zien heeft dat niet geleid tot veel drukte op de stranden rond Jacumã.

Ik kwam er net achter dat de Braziliaanse regering de minimum salarissen al per 1 januari jl heeft verhoogd. Vorig jaar was dat volgens mij nog ergens in maart. Niet alleen eerder, maar ook een behoorlijke verhoging: van R$ 545 naar R$ 622 .... een ruime 14%. (http://www.portalbrasil.net/salariominimo_2012.htm). 
Het is geen wonder dat de Dilma Rousseff hier heel populair is (77% volgens een laatste meting: een record http://www.ionline.pt/mundo/presidente-dilma-rousseff-bate-recorde-popularidade)  

 Met de honden gaat het prima. Nu ze korter geknipt zijn is het onderhoud een stuk makkelijker, maar het groeit wel weer behoorlijk snel aan. Naast de oude hobbies (hard achter elkaar aan hollen door tuin, rond het huis en door het huis, dan de een voorop en vervolgens de ander) is er een nieuwe: kuilen graven. Je kunt je voorstellen dat ik daar niet zo gelukkig mee ben.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten