zondag 8 april 2012

Pasen 2012


Ook hier begon het paasweekend op vrijdag (Sexta-feira Santa). Voor ons om 03:30 toen de tijdelijke bewoners van het vakantiehuis zo’n 100 meter ten zuiden van ons arriveerden. Het eerste wat je dan doet is je kofferbak die geheel met speakers is gevuld, openen de cd-speler in de auto aan op vol volume. Gelukkig kwam er na een half uur een einde aan de herrie. Vermoedelijk is de politie langs geweest en tot nu toe hebben we gelukkig weinig van ze gehoord. Het vakantiehuis kan per dag, weekend en langer gehuurd worden, maar is gelukkig het grootste deel van het jaar ongebruikt.
Op zulke dagen is het huis recht tegenover ons ook gedeeltelijk in gebruik. Dat bevat 6 woningen, maar dit weekend is de helft maar bezet. Wat overigens ‘genoeg’ herrie oplevert.
De uitbaters van de ‘baraccas’ hadden extra stoelen op hun deel van het strand gezet in afwachting van veel bezoekers. Helaas kwamen die niet opdagen en was het er vooral leeg. Gisteren, Sabato Santa, was het wat drukker op het strand.
Vanwege de religieuze aspecten van Pasen wassen Marly en Zé (de caseiros) zich van vrijdag t/m zondag niet, kammen hun haar niet en trekken geen schone kleren aan. Ook eten ze geen vlees, wel vis.

En natuurlijk een vrolijk Pasen allemaal. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten