donderdag 19 april 2012

Novelas


In Brazilië heet de ‘soapopera’ ‘novela’ en in tegenstelling tot andere plaatsen heeft het maar een beperkte looptijd. Ze ‘lopen’ slechts een paar maanden en dan komt er weer wat nieuws Ze zijn hier enorm populair en er zijn er heel veel. Op het grote landelijke netwerk van Globe (http://etc.globo.com/ kijk bij Novelas) zijn er enkele te zien. Maar er zijn er zeker meer dan 10.

Het is altijd leuk om op Wikipedia te kijken. Volgens http://nl.wikipedia.org/wiki/Soapserie zijn er 9 soorten soaps

·         3.1 Glamoursoap
·         3.2 Docusoap
·         3.3 Historische soaps
·         3.4 Realitysoap
·         3.5 Celebritysoap
·         3.6 Docufictie
·         3.7 Telenovelle
·         3.8 Regiosoap
·         3.9 Kindersoaps

Op http://pt.wikipedia.org/wiki/Telenovela_brasileira  kun je lezen dat de eerste novela in Brazilië van 21 december 1951 tot 15 februari 1952 te zien was. Ze waren er vroeg bij.
Veel van de novelas spelen zich af in grote huizen met veel personeel. Personeel dat in keurige uniformen hun werkzaamheden verrichten.
Marly is een hartstochtelijke fan van sommige novelas en wil graag een ‘uniform’! Ze draagt sinds kort een wegwerp haarnetje  … Ik vind het belachelijk, maar tja, als zij dat graag wil. In elk geval gaat een ‘uniform’ mij te ver.

Zé heeft de voorraad kokosmelk weer op peil gebracht door een aantal kokosnoten uit een van de palmen te halen. Het is lekker drinken.

Ik had overigens de tekst op nl.wikipedia.org/wiki/Informatievaardigheden  bijgewerkt, maar dat werd na twee dagen ongegaan gemaakt en ik kreeg de mededeling dat de nieuwe tekst teveel leek op een tekst elders. Haalt je de koekoek, die tekst was ook van mij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten