dinsdag 20 september 2011

half dagje Jacumã

Vandaag toch een beetje een bijzondere dag, want ik ging eerst naar de kapper. Die is gehuisvest in een minimale omgeving (een alleen staand hutje) hij is een enorme ‘kletser’. Hij praat aan één stuk door, beantwoordt telefoontjes en gaat intussen door met knippen. Het is ook onduidelijk wie van de aanwezigen klanten zijn die op hun beurt wachten of er ‘zo maar ‘zijn om bij te praten.  Mijn model ‘van boven kort, van opzij wat langer’ is een vreemd model hier (allemaal hoog opgeschoren koppies) , maar hij heeft zich ermee verzoend. En het is nooit zoals ik het eigenlijk zou willen hebben. Maar ijdelheid is ijdelheid ….. en wie ziet het hier?

Toen naar het postkantoor, waar zoals bijna gewoonlijk geen post was, maar wel een allervriendelijkste ‘ambtenaar’ , haar collega is een kreng.

Vervolgens naar de viswinkel. We eten veel  vis, gebakken, gerookt en op de BBQ. Ze zijn hier gewend om de vis in moten te zagen, terwijl ik het juist in zijn geheel wil. Intussen weten we dat van elkaar. Maar het blijft een beetje vreemd voor ze.

Daarna naar ‘Regiane’, de in omvang grootste ‘supermarcado’. Het ‘speciale’ aanbod is altijd weer verrassend. In elk geval veel fruit.

Op de terugweg bij de apotheek een zalf voor de spierblessure van Ari gehaald. Eigenlijk zouden ze  voetballen moeten verbieden, maar wat doe je dan al die mensen …. En de belachelijke bedragen die ermee gemoeid zijn.

En dan is het weer tijd voor de lunch (almoço) die vandaag niet door Valmeida wordt verzorgt, want het is haar verjaardag…. Dus een vrije dag.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten