donderdag 12 juni 2014

Biza

Een triest bericht deze keer. Vorige week zondag (1 juni) heeft Biza kennelijk kans gezien over het afgeschermde deel van het hek naar de Palmentuin te klimmen en is sindsdien spoorloos. Het afgeschermde deel is 60 cm hoog en Biza 25 cm ..... Aan het eind van die zondagmiddag kwamen we er achter dat e niet meer thuis was. Overal rond gekeken en gevraagd, maar in het donker is het moeilijk zoeken. De volgende dag op veel plaatsen A4'tjes met tekst en foto opgehangen, maar geen enkele reactie. Ze moet dus ergens zijn, maar waar. De kans dat we haar nog terugvinden is nu wel heel klein geworden. We missen haar heel erg.  Deze video van Biza is opgenomen toen ze nog niet wegvluchtte zodra ze een camera zag, geschrokken van het flitslicht.
De eerste poging voor het uploaden duurde 2 uur. Toen bleek dat het uploaden vastgelopen was..... Ook in tweede instantie lukt het niet om video's te uploaden. Dus daarom foto's ipv video's


Stoffel gaat zo zijn eigen gangetje. Eet dagelijks een tomaatje, die ik hem geef, en scharrelt verder zijn kostje bij elkaar. Schildpadden hebben geen tanden, maar hele sterke en scherpe kaken (volgens wikipedia in het Engels en afbeeldingenVandaag is Arí jarig. Hij is 36 geworden dus kan ik hem plagen met de opmerking dat hij nu tegen de 40 loopt.
Maar het meest belangrijke voor hem is natuurlijk dat vandaag de 'Copo do Mundo' 2014 begint. Enfin die 4 weken overleven we ook wel. 

Juni is de maand met ,statistisch, de meeste regen en af en toe gaat het ook stevig tekeer. Met de regen dus muggen en dit jaar hebben ze het wel heel erg op mij gezien. Ik heb er op de volgende manieren last van: onzichtbaar, enorme jeuk, vooral op mijn benen. Kleine rode plekjes, tientallen bij elkaar, geen jeuk, 'normale' jeukbulten en grote (1,5 cm) rode vochtblaasjes. De laatste twee jeuken weer enorm. Dus smeren, smeren en nog een smeren met anti-muggencrème en crème voor 'na de prik' ...... maar het helpt niet echt veel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten