dinsdag 13 maart 2012

Alweer een week terug


Alweer een week terug en het lijkt of ik niet weg ben geweest. Vanwege het congres in Milaan heb ik de ‘foliões no Carnaval’ in Jacumã dit jaar gemist. Hier een rapportage op de tv ‘Jacumã: destino de muitos turistas e foliões no Carnaval’
En een enkele foto hiernaast.

Het huis en de tuin lagen er fantastisch bij, maar de honden hadden onder hun ‘bovenhaar’ ongelofelijk veel klitten. Na veel borstelen en knippen de beslissing genomen ze toch maar in hun ‘Petshop’ te laten kortwieken. Hier nog even een foto van de oude situatie.
Dus maandag om 8:00 uur de deur uit voor het wegbrengen van de honden en dan door naar de Policia Federal. Daar werd ik niet teleurgesteld. Er was inderdaad een ‘aanvullende lijst’ met te leveren documenten … Waaronder ‘gewaarmerkte kopieën’ van de pagina’s van mijn paspoort, 2 betalingen waarvoor je de ‘opdracht’ via internet oproept en vervolgens kan afdrukken, pasfoto’s. Omdat we de honden pas om 13:00 konden ophalen, hebben we geprobeerd een en ander in João Pessoa te realiseren …. En inderdaad het lukte allemaal. Over het betalen bij de bank vertel ik later nog wel een keer.
Dus terug naar de Policia Federal, waarvan ik vermoedde dat er een lunchpauze zou kunnen zijn. Maar het was eenvoudiger: open van 08:00 tot 11:00. Nergens te zien … niet verteld.
Neto & Neta zien er in hun nieuwe gedaante prachtig uit en het ‘onderhoud’ is veel eenvoudiger.
Venus en Jupiter waren vannacht het dichtst bij elkaar … helaas was het hier zwaar bewolkt, maar misschien kunnen we het vanavond alsnog zien. http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/12/venus-en-jupiter-kruipen-vanavond-naar-elkaar-toe/

Oh ja … de dochter van de dochter van de lapjeskat die hier ooit verbleef totdat ze het hier gezien had ….. maar wel  het ‘hondenhuis’ als kraamkliniek gebruikt, heeft weer een nest afgeleverd. Het is prachtig om te zien hoe die met elkaar spelen en ik kon natuurlijk de verleiding niet weerstaan om extra voeding te geven. Het duurt dan even en dan kunnen zij de verleiding niet weerstaan en komen dan toch gretig de bakjes legen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten