dinsdag 1 november 2011

Perikelen

Personeel:
Het is helaas niet altijd rozengeur en maneschijn.  Toen duidelijk werd dat het vorige ‘koppel’ (Janaina en Adeilton) het werkverband wilden beëindigen, had Ari voor opvolgers gezorgd. Tussen haakjes: een ‘probleem’ voor hem was was dat hij geen minuutvan zijn dochter gescheiden wilde zijn … nu werkt hij in João Pessoa (en dan echt de hele dag) en ziet haar één keer in de 14 dagen.

Enfin nu Maceo (33 jaar) en zijn vrouw Valmeida (23jaar).  Een heel verschil. Zij, heel timide en durft je nauwelijks aan te kijken, hij, lui en vooral afwezig, terwijl dat eigenlijk de belangrijkste taak is.
Want heel veel ‘werk’ is er eigenlijk niet: het huis schoon houden, de was doen, de tuin op orde houden en het zwembad. Valmeida verzorgt het ontbijten de lunch en doet de afwas, het avondeten doen we zelf. Bij elkaar,dagelijks, voor ieder ongeveer 2 a 3 uur per dag.

Helaas werden de verwachtingen niet bewaarheid. Maceo reed in de eerste week ondanks een strikt verbod, na de auto gewassen te hebben, toch de auto de garage in ... veel te hard en ontwrichte het muurtje .... Daarna nog wat incidenten en problemen in hun relatie. Afgelopen week barste de bom: slaande ruzie tussen beiden en hij schelden naar ons.
Hij is naar zijn (pleeg)ouders in João Pessoa en zij naar haar zuster hier in Jacumã en komt alleen overdag werken ....

Over 3 weken gaan we met vijn vieren (Ari, Mary, Gerda en ik) een maand naar Namibië, Botswana en Zuid-Afrika ... dus moeten we een oplossing zien te vinden voor het verzorgen van de honden .... http://www.namibieonline.nl/4x4-namibie-botswana-zuid-afrika.htm
Computer:
Mijn ‘grote’ Asus gaf aan geen ‘boutable disk’ meer te vinden. Ik kon hem nog wel in de ‘Safe Mode’ opstarten, maar dan deden een aantal funties het niet. Na veel vergeefse pogingen om met de ‘recovery  schijfjes’ de fabrieksconfiguratie terug te zetten, vroeg de computer vanmorgen plotseling om schijf 2 ...... daarna is hij eindeloos bezig geweest ... en zo waar: het werkt weer. Maar voor hoe lang?

Bureastoel:
De luchtveer van mijn bureastoel werkt niet meer ... dus ik zit bijna op de grond
Gelukkig zijn de honden nog steeds de hele dag door een grote bron van vermaak. Of ze liggen als de Griekse flokatie plat op de vloer, of te rennen achter elkaar aan rondjes in en om het huis ..... en nog steeds bijten op het 'piepspeelgoed'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten