woensdag 9 januari 2013

Vervolgens


Gisteravond kwamen er plotseling 2 katten langs: een wat oudere lapjeskat en een schriele, witte jonge poes. De honden vonden het helemaal niets. De lapjeskat verdween snel en de witte ging gewoon op een van de stoelen op het terras zitten. Neta is vervolgens bijna 2 uur bezig geweest met blaffen tegen de poes. Die bleef gewoon rustig zitten …. Ik ben vervolgens naar bed gegaan.
Vanmorgen bleek dat de witte poes het ‘hondenhuis’ weer als ‘thuis’ had geaccepteerd (mogelijk daar ooit geboren), maar ook graag wilde eten. En ja hoor, de visrestjes hadden de voorkeur boven de kiprestanten. Verder wil ze graag ‘aangehaald’ worden, maar tja, wie niet.

Het 'tuinieren' hier in de tropen is best gecompliceerd. Mijn 3 tamarindaboompjes zijn 30 cm groot geworden en zagen er prachtig uit. Gisteren in 1 dag door de zon 'opgegeten'. Niets van over. Ik ben succesvoller met het kweken van palmbomen. In ieder geval het type dat we hier hebben. Het schijnt merkwaardig te zijn, want ze zijn duur, en het lukt mij steeds.Het is nu zomer/vakantie tijd hier. Dus op het strand mensen (vooral onder parasols) en lange rijen in de ‘mercadinho’ voor boodschappen en de enige ATM in Jacuma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten