donderdag 30 augustus 2012

30 Augustus ....Koninginnedag

En voor je het weet ben je weer terug in Jacumã en aan het eind van de maand. De IFLA conferentie was succesvol. Het is altijd weer leuk om 'oude' bekenden van over de hele wereld tegen te komen en 'nieuwe' bekenden te maken. De Information Literacy Section is een hele 'succesvolle' sectie. Er is een wachtlijst om deel te kunnen uitmaken van de 'Standing Committee'. Tijdens de conferentie zijn er twee bijeenkomsten van de 'Standing Committee' van ca 1,5 uur, die ook door 'observers' kunnen worden bijgewoond. Bij ons waren de stoelen niet aan te slepen. Plannen voor een 'Satellite' en twee 'joint' programma's voor volgend jaar in Singapore en ook al een plan voor 2014 in Lyon.

Van een Koninginnedag van Wilhelmina kan ik me niets herinneren. Wel van een festijn op de Dam dat was omgebouwd tot een Middeleeuws dorp. Dat kan in 1948 geweest kunnen zijn, ter gelegenheid van de troonsafstand, maar kan ook betrekking hebben op het 'zoveeljarige' stadsrechten van Amsterdam. Ik heb daarover niets kunnen vinden.

De foto is uit http://nl.wikipedia.org/wiki/Wilhelmina_der_Nederlanden

De vorige week naar de Polícia Federal om te zien of mijn definitieve visumkaart er is. Zo niet dan moet de 'tijdelijke' verlengt worden. Daar aangekomen (het ligt halverwege João Pessoa en Cabadelo, zo'n 35 km van Jacumã) blijkt men te staken .... dus maar afwachten wanneer die staking over is. Ze behoren tot de zeer goed betaalden in Brazilië, maar vinden het af en toe nodig om via een staking aan eisen af te dwingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten