woensdag 12 oktober 2011

Meer varia

We zijn weer terug in Jacumã. Het congres was succesvol. En een goed ‘format’: 337 deelnemers, 4 sessies van 3 uur met elk een inleider, 3 sprekers (elk 40 minuten) en vervolgens een discussie, vragen en antwoorden. Dus geen gehol van de ene parallel sessie naar de andere, om er achter te komen dat je deze eigenlijk niet had willen bijwonen. De 12 gastsprekers (waaronder ikzelf dus) werden  op heerlijke lunches en diners getrakteerd in elke keer een ander restaurant.
Het verkeer in São Paulo is waanzinnig ... geen wonder in een aglomeratie van meer dan 18 miljoen mensen

Nu werken aan de presentatie voor het congres de volgende week, weer in São Paulo. Lastig, want ik heb maar 20 minuten. http://www.acquaviva.com.br/sisconev/index.asp?Codigo=34,5 

Vandaag is het in Brazilië Dia da Crianças’ Dit is een officiële VN dag, die in de rest van de wereld overigens op 20 november wordt ‘gevierd’.

Vaderdag, Moederdag, Mama wanneer is het ‘kinderdag’? vroeg ik mijn moeder ooit. ‘Het is elke dag kinderdag’, was het afdoende antwoord van mijn moeder.

Het is trouwens dubbel feest hier want het is ook 12 oktober:  Heilige Vrouwe Aparecida La Fiesta de Nossa Senhora Aparecida. De Zwarte Maria. Patroonheilige van Brazilië.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten