zaterdag 22 oktober 2011

Terug

Weer terug in Jacumã. Het was een leuk congres met voor mij 2 spreekbeurten: een maal 20 en een maal 40 minuten. Ze zijn te downloaden op http://albertkb.nl/publications.html. Leuke reacties en met veel dames op de foto.  Meer foto’s komen later op http://picasaweb.google.nl/albertkb

Vrijdag pas om 18:30 naar João Pessoa, dus tijd voor museumbezoek. Eerst naar de ‘Pinacoteca Do Estado. http://www.pinacoteca.org.br/pinacoteca/#!prettyPhoto/0/ Prachtig gebouw: kale steen, schitterende, hele sobere architectuur. Een mooie collectie op een prachtige manier tentoongesteld.


Daarna de straat overteken naar het ‘Musea da Lingua Portuguesa’ www.museulinguaportuguesa.org.br in het stationsgebouw.  Ook heel interessant. Zie http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=Kjd0_vIE6PY

Het was heerlijk om niet via Recife te hoeven reizen. Na aankomst in Joã Pessoa waren we in 3 kwartier thuis … in plaats van de 2 uur en een kwartier vanaf Recife.

maandag 17 oktober 2011

Naar São Paulo

Vandaag weer naar São Paulo met de TAM (3,5 uur vliegen) voor een congres II Fórum Internacional de Biblioteconomia Escolar V Seminário Biblioteca Escolar: A Prática em Evidência. http://www.acquaviva.com.br/sisconev/index.asp?Codigo=34,5 Deze keer vertrekken we van het vliegveld van Jão Pessoa. Dat is maar 37 km van huis, terwijl Recife 110 km is, maar daar doen we ruim 2 uur over. Vorig jaar zou Arke Fly per 1 april een wekelijkse dienst van Schiphol hier naar toe beginnen, dat werd uitgesteld tot 1 juli en daarna is er niets meer van vernomen. Het schijnt dat ze afhandeling op de grond niet georganiseerd konden krijgen.

Neto & Neta zijn nog steeds dol op het speelgoed dat Mary voor hen meebracht. Ze piepen als ze er in bijten ... en dat is dus heel leuk! Alleen of met zijn tweeën tegelijkertijd. En als je het alleen wilt hebben dan spring je gewoon boven op de ander, neemt het af en dan krijg je een holpartij door tuin en huis.

vrijdag 14 oktober 2011

Ovos de Anu


Palmen zijn misschien niet de beste plek om je vogelnest te plaatsen. In ieder geval vonden we vanmorgen in de palmentuin 5 eieren van een Anu/Anum. Ze hebben een hele lange staart, vliegen meestal in groepjes en kunnen enorm krijsen.

donderdag 13 oktober 2011

Em greve


Em Greve - Staking. Het bankpersoneel staakt alweer twee weken. Vorig jaar duurde het meer dan 4 weken voordat daar een ende aan kwam. Je kunt wel geld opnemen bij de machines en hier kun je ook op deze manier betalingen doen. Je kunt ook een overzicht laten printen van je saldo en betalingen. Dat levert situaties op dat degene die voor jou in de rij staat eerst inlogt (vrij ingewikkelde codes) vervolgens zijn/haar overzicht laat afdrukken, dit bestudeert, vervolgens opnieuw inlogt om geld op te nemen of een betaling te doen. Alle twee kan ook. Als dan ook ieder scherm terdege bestudeerd wordt, kan het even duren voordat je zelf aan de beurt bent. Dat is lastig als je zo ongeduldig bent als ik en een enorme hekel hebt aan het in de rij staan.

Er is iets veranderd aan de weergave van de blog. Ik zie bij het bericht over ‘meer varia’ alleen een foto van het vliegtuig. Als je daarop klikt zie je de andere foto’s. Ik zal proberen het weer terug te zetten naar de oude situatie, maar zie voorlopig nog niet hoe ik dat kan doen. Heeft iemand een tip?

woensdag 12 oktober 2011

Meer varia

We zijn weer terug in Jacumã. Het congres was succesvol. En een goed ‘format’: 337 deelnemers, 4 sessies van 3 uur met elk een inleider, 3 sprekers (elk 40 minuten) en vervolgens een discussie, vragen en antwoorden. Dus geen gehol van de ene parallel sessie naar de andere, om er achter te komen dat je deze eigenlijk niet had willen bijwonen. De 12 gastsprekers (waaronder ikzelf dus) werden  op heerlijke lunches en diners getrakteerd in elke keer een ander restaurant.
Het verkeer in São Paulo is waanzinnig ... geen wonder in een aglomeratie van meer dan 18 miljoen mensen

Nu werken aan de presentatie voor het congres de volgende week, weer in São Paulo. Lastig, want ik heb maar 20 minuten. http://www.acquaviva.com.br/sisconev/index.asp?Codigo=34,5 

Vandaag is het in Brazilië Dia da Crianças’ Dit is een officiële VN dag, die in de rest van de wereld overigens op 20 november wordt ‘gevierd’.

Vaderdag, Moederdag, Mama wanneer is het ‘kinderdag’? vroeg ik mijn moeder ooit. ‘Het is elke dag kinderdag’, was het afdoende antwoord van mijn moeder.

Het is trouwens dubbel feest hier want het is ook 12 oktober:  Heilige Vrouwe Aparecida La Fiesta de Nossa Senhora Aparecida. De Zwarte Maria. Patroonheilige van Brazilië.


dinsdag 4 oktober 2011

Drukke dagen

Het moet niet gekker worden: drukke dagen. Eerst gisteren Mary naar het vliegveld in Recife gebracht. De week was voorbijgevlogen. Op de heenweg stond er in de tegenovergestelde richting een enorme file. Dus gaan we terug via de stad …. dacht ik ….Was niet zo’n goed idee. Stapvoets rijden, rood stoplicht, eindeloze hoeveelheden stoplichten, en allemaal rood. We hebben er nu een uur langer over gedaan om thuis te komen. In plaats van 2 uur dus nu 3 uur.

Vandaag moet ik mijn presentatie voor het congres eind deze week in Sao Paulo inleveren. http://200.144.189.88/30anos/ en programma op http://200.144.189.88/30anos/?p=261
Omdat het simultaan vertaalt wordt, willen ze van tevoren de tekst hebben. Dat heb ik al jaren niet meer gedaan. Ik improviseer altijd rond een PowerPointpresentatie, waar ik tot het laatste moment aan blijf sleutelen. Nu moest ik alles allemaal uitschrijven en bovendien me dan straks aan die tekst houden.

Er is me gevraagd nog een paar dagen te blijven zodat we wat ontmoetingen over Informatievaardigheden kunnen hebben.
Vandaag kwam ook het verzoek binnen over de tekst voor de conferentie later deze maand, ook in Sao Paulo http://www.acquaviva.com.br/sisconev/index.asp?Codigo=34,5  Dat moet maar heel even wachten.

Geen plaatje vandaag. De map waar ik ze naartoe had gekopieerd is leeg .........

zondag 2 oktober 2011

Al weer

Al weer jarig. En veel leuke en lekkere cadeaus ... uit Nederland meegebracht door Mary.